Biseksüellik Nedir?

Biseksüellik nedir terimi, birden fazla cinsiyete veya cinsiyete karşı duygusal, romantik ve/veya cinsel çekimler yaşayan veya romantik veya cinsel ilişkilerde bulunan bir kişiyi tanımlamak için kullanılır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 2016 yayınında, kadınların yüzde 1,3'ünün ve erkeklerin yüzde 1,9'unun “eşcinsel, gey veya lezbiyen” olduklarını ve kadınların yüzde 5,5'inin ve erkeklerin yüzde 2'sinin biseksüel olduğunu söylediğini bildirdi. Bu bulgular, biseksüel kişilerin hem kadınlar hem de erkekler için LGB topluluğundaki en büyük tek grubu oluşturabileceğini göstermektedir.

https://haberyum.com/biseksuel-nedir/


Panseksüellik, cinsiyetleri veya cinsiyet kimlikleri ne olursa olsun insanlara karşı cinsel, romantik veya duygusal çekimdir. Panseksüel insanlar, başkalarına karşı romantik veya cinsel çekiciliklerinde cinsiyetin ve cinsiyetin belirleyici faktörler olmadığını öne sürerek kendilerini cinsiyet körü olarak tanımlayabilirler.

Panseksüellik, alternatif bir cinsel kimliği belirtmek için başlı başına bir cinsel yönelim veya biseksüelliğin bir dalı olarak kabul edilebilir. Panseksüel insanlar, kendilerini kesinlikle erkek veya kadın olarak tanımlamayan kişilerle ilişkilere açık olduklarından ve bu nedenle panseksüellik cinsiyet ikiliğini reddettiğinden, bazıları tarafından biseksüelden daha kapsayıcı bir terim olarak kabul edilir. Biseksüel teriminin panseksüel terimiyle karşılaştırıldığında ne ölçüde kapsayıcı olduğu LGBT topluluğu, özellikle biseksüel topluluk içinde tartışılmaktadır.

https://haberyum.com/panseksuel-nedir-nasil-bir-yonelimdir/




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bursa Anaokulu İle Önemli Ebeveyn İpuçları

Dijital Danışman

Bursa Reklam Ajansları